Vintervila

Vår Endurance 37 Nightowl ligger i vinterdvala och väntar nu på att våren ska komma. Båten är så sugen på att komma i vattnet igen, men först är det lite som ska fixas och putsas på innan Ugglan är klar för nästa säsong i Medelhavet.

Night Owl vilar i garaget på Gozo

Ugglan har varit uppe på land sedan slutet av oktober 2017. Vi tog upp henne på Gozo för andra gången med hjälp av Vincent och Mario. Masterna pockas först av och buntas ihop och därefter på en trailer. Transport till garaget i Qala. Kapten Micke undrar hur i hela friden Ugglan kom dit…. tur han slapp se det!

Små projekt som ska fixas i vinter

Kanten runt båten

Vi har äntligen fattat beslutet att det är alldeles för mycket arbete med att hålla lacken på kanterna snygg. Solen i medelhavet är brutal oh tillsammans med vind och sand, tar det inte lång tid innan lacken spricker och blir ful. Kanten har nu istället sandats och vi behåller teaken som den är, blev riktigt snyggt som synes på bilden ovanför!

Ny vask, dusch och vägg på toa

Förra gången vi hade vår båt på land, satte vi in ny toa och nya plastväggar på två sidor. I år har vi gjort om resten av utrymmet, vi har fått utbytt en gammal brun vask och bänken runt vasken som var lite fuktskadad. Nu blir det fräscht och snyggt och med en separat kran till endast vasken. Tidigare hade vi även duschen där, som man fick hala upp.

Nu har vi istället separat duschslang på väggen. Med denna förändring hoppas vi slippa läckande duschslangar. Även taket i badrummet kommer att bytas ut, då även det var lite muggigt, suttit i båten sen den byggdes och det blir cirka 30 år! Kan vara dags för byte kanske!

Lite annat som ska kikas över av kunnige Mario är bl.a. reservstyrning (vi vet att den kan behövas). Vattenledningar ska bytas och även dieseltanken ses över. Jag och kapten ser fram emot en ny lång och mysig säsong med vår Night Owl.