Nightowl segelbåt

S/Y Nightowl och sajten har legat i dvala

På Malta har det varit en helt galen lång ”vinter”, som dock äntligen har tagit slut och övergått till en behaglig försommar. Vintern på Malta har inneburit oerhört många stormar, översvämmande ösregn och iskyla inomhus. Vi som hade planerat så bra, skulle bli så mysigt att ha båten i havet denna vintersäsong. Slutade med att vi knappt varit där alls. Som tur har vi folk på Gozo som ser till henne. Nightowl fick i vinter riktigt många extra tampar, bildäck och fick ligga långt från vår fasta pontoon. 

Värsta stormen på 30 år drog in över Malta

För några månader sedan drabbades de Maltesiska öarna av en riktigt otäck storm med upp till orkanstyrka. Våra grannar hade inte upplevt något sådant sedan mitten på 80-talet. Det värsta var nog att stormen drog in och stannade kvar i 3 riktigt långa dygn. Vad hände då med båten tänker du? Vår nattuggla måste ha haft en riktig änglavakt, hon klarade sig helt utan skador så när som att tamparna tog slut och fick bytas. Eftersom vi bor på Malta och har båten på Gozo, var det några oroliga dygn där vi inte kunde göra mycket alls – utan bara vänta och hålla tummarna. I samband med stormen var det mycket som blev skadat här på öarna. Mycket nerblåsta träd, tak, murar, balkonger och restauranger som fick mycket skador. Nu ett par månader efter syns det inte många tecken efter stormen och tur är väl det.

Efter storm kommer sköna dagar i hamnen på NightOwl

Nu i helgen fick vi äntligen en skön båthelg, ja iallafall i lördags och genom bryggsegling. Vi har ännu inte luftat segelbåten på havet i år. Mycket på grund av väder, men även på ett trasigt ankarslaga mat på Nightowlpel. Nya är nu installerat, väntar bara på elektrikern som ska fixa remote och så att allt fungerar som det ska kopplingsmässigt.

Skrubba och städa och blaska hör till båtlivet, det vet vi alla. Denna lördag fick vi jobba extra hårt för att få bort all sand (hälsning från Sahara) som kommit den senaste tiden. Helt otroligt som den sätter sig och precis överallt, men nu är NightOwl ganska ren och fin igen. Vädret uppförde sig och vi fick härliga 24 grader som inbjud till en mysig lunch ombord. Vi gillar även laga mat i vår båt, även om utrymmet är begränsat, är lite av en utmaning som gör det roligt det med. Vi lagade en god pasta med vår favorit pumpa i kombination med lite kryddor som bl.a. salvia och ljuvlig parmaskinka. Det blev en riktigt god middag och en lång skön kväll i sittbrunnen – utan att frysa för första gången segelsäsongen 2019.

Kapten och First Mate hälsar och återkommer.