Mellieha bay view

Segeldax igen

Nu är äntligen sommaren här igen och det har på nytt blivit varmt och skönt även på kvällarna.  Såklart vaknar även våra myggor till liv och verkar vara extra elaka och bitska just nu… 

Premiärtur

Vi har hunnit med att göra ett par korta helgturer med övernattning i våra favoritbukter San Blas och Mellieha. Förra helgen avnjöt vi i just Mellieha. Jag har nog aldrig upplevt att det är så stilla i bukten under natten. Som en stor blank spegel och det kändes som om att ligga förtöjd i hamnen. Vanligtvis, även om det är stilla, så just i Mellieha-bukten är det alltid rörelse i vattnet. Dyningar som troligen orsakas av tidvatten som går in och ut i bukten.  

   Badstege på Nightowl                    utsiktsplats på däck - Nightowl               

I år dröjde det lite innan vi kunde göra vår premiärtur. Dels pga starka vindar och höga vågor, men även lite båtproblem. Alltid är det något som inte fungerar när det gäller båtlivet. En säkerhetsbroms till vårt ankarspel hade släppt och vi blev tvungna att lämna in den gamla manuella maskinen på lagning. Vår mekaniker fixade dock detta till oss och nu fungerar den utmärkt igen. Skönt att veta att säkerhetsbromsen fungerar. Är inte riktigt tillräckligt med endast reglaget där man släpper ut och bromsar kedjan. Lite för stor vikt med en båt om 10 ton, speciellt ifall det skulle blåsa upp.  

I vintras hade vi även problem med en vattenläcka som kom uppifrån en ventil. Det hade regnat rejält som det gör här och vi fick in mycket vatten i vår extrakabin. Resulterade i att madrass, inneväggar och tak blev fuktskadade och måste bytas. Det var dock dags ändå, så nu har vi fått ny madrass, nytt fräscht tyg på väggarna och nytt innertak. Blev riktigt snyggt – så nu har vi en mysig extrakabin igen.  Alltid trevligt att krypa in där också och ta sig en liten vilopaus eller stunds läsning. 

Vi ser fram emot att fortsätta planera sommarens lilla segeltur till Sicilien i juli.