Kärleken till musiken

För mig så började musikintresset mycket tidigt, med trumspel på mammas grytor och vad som nu fanns på tillhands. She loves you  – Yeah Yeah var nog något jag kunde sjunga innan jag kunde prata ordentligt.

Att lira på riktigt

Började med blockflöjt, körsång och så småningom elorgel. Skaffade synth tidigt och sedan med i skolans rockband som på den tiden mest körde covers på Kal P Dahl och annat som var poppis just då. Det var tiden för Grease och Boppers gjorde 50 tals låtar poppis igen så det blev lite ifrån den eran också.

Några år senare så blev det dansband med Hoffes, en kort period av egen musik med bandet Offside som senare blev till Cosmix. Här spelade jag i en herrans massa år keyboard och sjöng en del. Nu har jag inte spelat på över 20 år eller så och det börjar kännas rätt att plocka upp musikintresset igen.

Dags att lära mig spela gitarr

Har länge haft tankarna på att plocka upp mitt gitarrintresse och gjorde äntligen slag i saken. Köpte en akustisk gitarr och började söka efter en uthållig person som vill lära mig.

Konsten att välja rätt gitarr

Ja, rikitigt så enkelt var det kanske inte, man måste bestämma sig för vilken typ av gitarr, aukustisk (stål eller nylon strängad) eller kanske en elgiatarr. Sedan får man ju såklart också ställa sig frågan vad får det lov att kosta. Efter lite funderande och prat med vänner runt mig så bestämde jag mig för en stålsträngad akustisk gitarr.

Max 2 000 kr fick den kosta, började kolla utbudet och det finns ju så klart massor att välja på, glöm förresten inte kolla online vad som kan finnas.

Jag valde en Yamaha F310 som kostar ca 1 500 kr och man får mycket för pengarna tycker jag.

Nu har jag varit igång och börjat med att lära mig accord och strumming (comp) och nyligen också lite fingerspel.

Har redan avverkat några lektioner och nedan några av låtarna vi lirar.

Några av låtarna vi övar på

  • Dust in the wind – Kansas
  • Wonderwall – Oasis
  • Boulevard of broken Dreams –  Green Day
  • Animal Instinct – The Cranberries
  • Hotel California – Eagles

Allt av livets bästa