Mumsig risrätt på rester

Har du sparat lite ris från gårdagens middag? Tillsammans med med de grönsaker du har hemma kan du snabbt svänga ihop en god och billig lunch – kanske tog ca 10 min att laga till. Själv älskar jag att ta vara på det jag har hemma i gömmorna, det är så tråkigt att behöva slänga mat i onödan.

Så här gjorde jag:

Ca 2 dl färdigkokt ris

5-6 buketter av broccoli

Ett par stjälkar salladslök eller annan lök

En bit grön paprika och några småtomater

1 ägg

Koka broccolin några minuter eller värm i micro, därefter la jag ris, broccoli, lök och paprika i stekpannan och fräste i några minuter tills det fått fin färg och låt sedan de delade småtomaterna få fräsa med en liten stund.

Mot slutet knäckte jag ner ett ägg i grönsaksriset och rörde om tills det stelnade. Krydda med flingsalt, vit- och svartpeppar samt  chiliflingor för lite extra tjing, soja passar också utmärkt att ha i.

Sedan är det bara att hugga in på en snabb och god lunch, jag hade en flaska sötstark thaisås hemma som passade utmärkt till.

Passar även bra att laga på båt!

Bon apetit!